Lämpö taloon 1 000 eurolla

Case: Rintamamiestalo, maalämpö – Janne Elomaa & Maria Dahlberg-Elomaa

Asumme Riihimäellä perinteisessä rintamamiestalossa, jonka remontoimme lattiasta kattoon vuonna 2011. Talo on 3-kerroksinen ja ulkomitoiltaan 8m x 9m. Lämmitettävää lattiapinta-alaa on siis yli 200 m2. Remontin yhteydessä vaihdoimme öljylämmityksen maalämpöön. Öljysäiliöiden valtaamasta huoneesta kellarissa tuli yhdistetty varasto ja tekninen tila. Vanhasta öljykattilatilasta tuli kellarin wc. Jykevä rautaovi muistuttaa vielä tilan vanhasta käyttötarkoituksesta.

Eloxa Tekniikka
maalämpö rintamamiestalo

Rintamamiestalot ovat käytännöllisiä ja mielestämme aikanaan hyvin suunniteltuja. Emme kuitenkaan vastustaneet remontin myötä tulleita hyötyneliöitä lainkaan. Arvostamme tilojen arkista toimivuutta.

Eloxa Tekniikka
Öljysäiliöt vaihtuivat varastoon ja maalämpöpumppuun

 

Sähkölaskumme on vuodessa tällä hetkellä n. 1 000 €. Tämä summa pitää sisällään kaiken sähkön, aina kulutussähköstä maalämpöpumpun tuottamaan lämmitykseen ja lämpimään veteen. Saamme olla varsin tyytyväisiä.

Uusimme remontin yhteydessä katon, ja teimme lisäeristyksiä seiniin sekä kattoon. Kaivoimme kellarin lattian auki ja uusi lattia sai eristeet ja vesikiertoisen lattialämmityksen. Lisäksi ovet ja ikkunat ovat nyt uudet. Vanha talo on edelleen vanha talo ja nurkissa puhaltaa. Siitä huolimatta käyttömukavuus on parantunut merkittävästi ja ennen kaikkea lämmityskustannukset ovat hyvin edulliset.

 – kirjoittanut Maria Dahlberg-Elomaa

Eloxa Tekniikka
maalämpö rintamamiestalo

__________________________________________________________

 

Jos lämmitysjärjestelmäremontti kiinnostaa, Janne kannattaa pyytää käymään. Hänellä on näistä remonteista omakohtaista kokemusta ja tietää mistä puhuu. Kysy neuvoa ja pyydä tarjous! Terveisin, Team Eloxa

Eloxa Tekniikka Oy on tänäkin vuonna mukana kymmenissä projekteissa, joissa vanhan talon lämmitysjärjestelmä uusitaan. Eloxa on Janne Elomaan ja Kimmo Oksan vuonna 2015 perustama LVI-alan yritys, joka tuottaa LVI-palveluita ja toteuttaa lämmitysjärjestelmiä niin uudis- kuin saneerauskohteisiin. Eloxa edustaa Stiebel Eltronin lämpöpumppuja.