Maalämpö

  • Maalämpöpumppu kuluttaa noin 25 % sähköä koko rakennuksen vastaavasta
  • lämmittämisestä pelkällä sähköllä.
  • Maalämmöllä lämmitetään käyttövettä ja vesikiertoista lämmitysverkostoa. Asiakkaan
  • lämmitysjärjestelmän voidaan vaihtaa tarvittaessa vesikiertoiseen järjestelmään.

Maalämmön alkuinvestoinnit ovat 15 000 eurosta ylöspäin. Maalämpöön siirtyminen maksaa itsensä keskimäärin viidessä vuodessa takaisin. Esimerkiksi: öljylämmitys, 4 000 l öljyä vuodessa, 4 000 euroa. Maalämpöpumppu lämmittää vastaavasti käyttöveden ja vesikiertoisen lämmitysverkoston noin 1 000 eurolla vuodessa. Vuotuista säästöä syntyy 3 000 euroa.

On tärkeää mitoittaa lämpökaivo ja -pumppu oikein, jotta maalämmön todellinen hyöty ja säästöt saadaan esiin. Liian pieni pumppu tai kaivo ei vastaa lämmitystarvetta ja joutuu käyttämään ylimääräistä sähköä avukseen. Liian syvä kaivo nostaa turhaan perustamiskustannuksia ja liian isoksi mitoitettu pumppu puolestaan saattaa vioittua vajaakäytössä.

Tilaa meiltä asiantuntijan arvio ja suunnitelma kohteeseesi! Teemme mitoituksen ja asennuksen niin kuin tekisimme itsellemme. Oikea ja tarvetta vastaava mitoitus, asiantunteva, täsmällinen ja siisti asennus, sekä huolellinen käyttöönotto ja säädöt – tämän saat meiltä!

Meillä on vuosien kokemus maalämmön suunnittelusta, asennuksesta ja huollosta. Maalämpö on kannattava lämmitysmuoto, mikäli kiinteistön lämmittäminen muuten on kallista ja kiinteistö on riittävän kokoinen (yli 100 m2). Maalämpö maksaa kun se asennetaan, mutta itse sen käyttö on varsin edullista. Kysy meiltä lisää; tarjoamme sinulle kannattavimman vaihtoehdon.