Millä kaupungin kiinteistöt tai oma taloyhtiösi lämpiää?

Mitä maksaa kun kunta lämmittää liikuntapaikat, virastotalot, koulut, hallit..? Entä kuinka iso osuus oman taloyhtiösi menoista muodostuu lämmityksestä? Lämmityskuluja pidetään kiinteistöjen kohdalla usein välttämättömänä pahana. Usein asiaan voisi kuitenkin vaikuttaa hyvin merkittävällä tavalla. Mitä jos lämmityskulut voisikin leikata puoleen?

[polldaddy poll=9880146]

 

Lämmitys on korjausten jälkeen suurin kuluerä kiinteistöille. Isot kiinteistöt ja taloyhtiöt lämpiävät edelleen suurimmaksi osaksi kaukolämmöllä. Kaukolämmön hinta on sen sijaan noussut viimeisen 10 vuoden aikana yli 100 %. Sähkö ja öljy ovat edelleen kalleimmat lämmitysmuodot. Maalämpö on lämmitysmuodoista käyttökustannuksiltaan edullisin, kaukolämpö noin puolet kalliimpi ja sähkö lähes kaksinkertainen maalämpöön verrattuna.

Kiinnostaako sinua miten kotikuntasi lämmittää kiinteistöt tai minkälaisin kustannuksin oma taloyhtiösi lämpiää? Kaupungin lämmityskustannuksiin on vaikea päästä nopeasti käsiksi. Ehkä asian voisi tehdä näkyvämmäksi. Meitä ainakin kiinnostaa, kuinka suuri osa kaupungin tuloista höyryää ensi talvena taivaalle.

Jos asia kiinnostaa sinuakin ja esimerkiksi oma taloyhtiösi haluaisi säästää lämmityskustannuksissa, Ota yhteyttä!

Terveisin, Team Eloxa

Eloxa Tekniikka Oy, Täyden palvelun LVI-talo, Janne Elomaa ja Kimmo Oksa