Putkimiehen yllätyskalenterin 23. luukku: Jouluevankeliumi

Siihen aikaan antoi Yrittäjä Oksa käskyn, että joka firmassa oli ilmoittauduttava joulurauhan viettoon. Tämä käsky oli jo toinen ja tapahtui vuorostaan Kimmon vaimon ollessa Eloxan assistenttina. Kaikki lähtivät kirjoittautumaan joulurauhaluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa.

Niin myös Janne lähti Riihimäeltä, Kanta-Hämeen kaupungista ja meni joulurauhailmoitusta varten Uudellemaalle, Kimmon kaupunkiin Hyvinkäälle, sillä hän kuului Uudenmaan yrittäjiin. Hän lähti sinne yhdessä työntekijänsä, veljensä Samin kanssa, joka kantoi jotain mukanaan. Heidän siellä ollessaan tuli Samin aika, ja hän paljasti hiljaa keksintönsä. Hän jätti asian sikseen ja pani keksintönsä takakonttiin, koska heille ei ollut tilaa patenttikeskuksessa.

Sillä seudulla oli Patenttikeskuksen virkamiehiä yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Stiebelin johtaja, ja Stiebelin kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi viraston miehet, mutta johtaja sanoi heille: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Kimmon kaupungissa syntynyt innovaatio. Se on joulu-rauhapumppu. Tämä on merkkinä teille: te löydätte yrittäjän ja hänen veljensä, jolla on innovaatio pakun takakontissa.” Ja samalla hetkellä oli johtajan ympärillä suuri, mahtipontinen Stiebel-tiimi, joka ylisti johtajaa sanoen:

Johtajan on kunnia markkinoilla, maan päällä rauha ihmisillä, joille joulu-rauhapumppu puksuttaa.

Kun Stiebelin miehet olivat menneet takaisin päämajaansa, virkamiehet sanoivat toisilleen: ”Nyt Hyvinkäälle! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Stiebelin Johtaja meille ilmoitti.” He lähtivät kiireesti ja löysivät Samin ja Jannen ja innovaation, joka makasi takakontissa. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli joulu-rauhapumpusta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat virkamiesten sanat, olivat ihmeissään. Mutta Sami kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä.

Virkamiehet palasivat kiittäen ja ylistäen Johtajaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.

Stiebelin rauhanpumppu puksuttaa taas ensi vuonna 2019. Jää kuulolle!

Tämä julkaisu on osa Eloxa Tekniikan putkimiehen yllätyskalenteria. Jää kuulolle ja arvioi osaako putkimies yllättää!