Yrittäjän joulukalenteri 20/24: Yrittäjäperhe B

Eloxa Tekniikan taustalla elää kaksi perhettä – perhe A ja B. Tänään esittelyssä on Kimmon perhe. Vierailevana kirjoittajana toinen meistä yrittäjän vaimoista, Natalia Oksa.

—–

Työelämässä ollessaan Kimmo mietti ja päättikin seurata isänsä jalanjälkiä LVI-alan yrittäjäksi. Toimiminen hän perusti vuonna 1998 ja opiskeli samalla työteknikoksi. Hän oli silloin myös alle 1-vuotiaan lapsemme isä.

Alle kahden vuoden yrittäjyyden jälkeen alkoi oma projekti – talo Oksa. Näin vaimona voin vaan muistella, että miestä ei silloin paljon kotona näkynyt. Yrittäjyys, koulu ja oman talon rakentaminen vei Kimmon ajasta suurimman osan.

Yhteistä aikaa ja lomia toki oli. Perhekin kasvoi vuosien varrella. Toiminimen aikana lomia pidettiin yhteensä kaksi viikkoa vuodessa ja pidennetyt viikonloput päälle. Kimmo halusi tehdä töitä ja päätti, että lomat ovat nämä. Ja niinhän yrittäjä voi ihan itse päättää. Olin kyllä asiasta monesti eri mieltä.

Kohta 20 vuoden jälkeen yrittäjän vaimona, voin kertoa yhden asian. Olemme nähneet niin hyviä kuin huonojakin aikoja, mutta niistä on aina selvitty yhdessä. Unohtamatta perheen, sukulaisten ja ystävien tukea.

Muutamia vuosia sitten Kimmo kertoi, että haluaa perustaa yrityksen, jossa on toinen mukana. Hän kertoi Jannesta, jonka oli tuntenut jo vuosia ja heillä oli ollut puhetta yhteisestä yrityksestä. Tämä ei jäänyt vaan puheeksi, yritys perustettiin vuonna 2015.

Tarinamme kahden vuoden ajalta Eloxan tiimissä tunnettekin jo joulukalenterimme myötä.

—-

Ole kuulolla, seuraavissa luukuissa lisää yrittäjän arjesta.

Tämä on yrittäjän vaimon kirjoittama juttusarja yrittäjän arjesta. – Maria Dahlberg-Elomaa

Eloxa Tekniikka Oy on perustettu 11/2015. Se palvelee LVI-urakointi-, lämmitysjärjestelmä- ja lämpöpumppuasioissa Uudenmaan ja eteläisen Kanta-Hämeen alueella. Osakkaita ovat Kimmo Oksa ja Janne Elomaa. Sami Elomaa on työsuhteessa ja samalla oppisopimuskoulutuksessa valmistuen LVI-asentajaksi. Eloxan liikevaihtoarvio vuodelle 2017 on noin 800 t€. www.eloxa.fi

Aikaisemmat juttusarjan julkaisut:

0/24 Tellit, lellit, verot, korkojen korot…

1/24 Hulluko lähtee yrittäjäksi?

2/24 Logoa vaille valmis 

3/24 Yrittäjän rumba, samba ja tango

4/24 Asiakkaat elättävät yrittäjän 

5/24 Missä 10 vuoden päästä?

6/24 Yrittäjän runo

7/24 Yrittäjän euro on 45 senttiä

8/24 Puolet sulle, puolet mulle

9/24 Annetaan reipas yrittäjä ilmaiseksi

10/24 Yrittäjän tellit ja lellit

11/24 Yrittäjästä työnantajaksi 

12/24 Yrittäjän ystäväpiiri 

13/24 Veljellä töissä

14/24 Bisneksen ABC

15/24 Yrittäjä netin ihmeellisessä maailmassa

16/24 Villit Markkinat

17/24 Yrittäjän työkalut

18/24 Suvun voimalla markkinointia

19/24 Yrittäjäperhe A