Yrittäjän joulukalenteri 23/24: Yrittäjän evankeliumi

Siihen aikaan antoi Yrittäjä Oksa käskyn, että joka firmassa oli ilmoittauduttava joulurauhan viettoon. Tämä käsky oli ensimmäinen ja tapahtui Jannen vaimon ollessa Eloxan assistenttina. Kaikki lähtivät kirjoittautumaan joulurauhaluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa.

Niin myös Janne lähti Riihimäeltä, Kanta-Hämeen kaupungista ja meni joulurauhailmoitusta varten Uudellemaalle, Kimmon kaupunkiin Hyvinkäälle, sillä hän kuului Uudenmaan yrittäjiin. Hän lähti sinne yhdessä työntekijänsä, veljensä Samin kanssa, joka kantoi jotain mukanaan. Heidän siellä ollessaan tuli Samin aika, ja hän paljasti hiljaa keksintönsä. Hän jätti asian sikseen ja pani keksintönsä takakonttiin, koska heille ei ollut tilaa patenttikeskuksessa.

Sillä seudulla oli Patenttikeskuksen virkamiehiä yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Stiebelin johtaja, ja Stiebelin kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi viraston miehet, mutta johtaja sanoi heille: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Kimmon kaupungissa syntynyt innovaatio. Se on joulu-rauhapumppu. Tämä on merkkinä teille: te löydätte yrittäjän ja hänen veljensä, jolla on innovaatio pakun takakontissa.” Ja samalla hetkellä oli johtajan ympärillä suuri, mahtipontinen Stiebel-tiimi, joka ylisti johtajaa sanoen:

Johtajan on kunnia markkinoilla, maan päällä rauha ihmisillä, joille joulu-rauhapumppu puksuttaa.

Kun Stiebelin miehet olivat menneet takaisin päämajaansa, virkamiehet sanoivat toisilleen: ”Nyt Hyvinkäälle! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Stiebelin Johtaja meille ilmoitti.” He lähtivät kiireesti ja löysivät Samin ja Jannen ja innovaation, joka makasi takakontissa. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli joulu-rauhapumpusta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat virkamiesten sanat, olivat ihmeissään. Mutta Sami kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä.

Virkamiehet palasivat kiittäen ja ylistäen Johtajaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.

Joulu-rauhapumppu tulossa markkinoille ensi vuonna 2018. Jää kuulolle!


 

Tämä on yrittäjän vaimon kirjoittama juttusarja yrittäjän arjesta. – Maria Dahlberg-Elomaa

Eloxa Tekniikka Oy on perustettu 11/2015. Se palvelee LVI-urakointi-, lämmitysjärjestelmä- ja lämpöpumppuasioissa Uudenmaan ja eteläisen Kanta-Hämeen alueella. Osakkaita ovat Kimmo Oksa ja Janne Elomaa. Sami Elomaa on työsuhteessa ja samalla oppisopimuskoulutuksessa valmistuen LVI-asentajaksi. Eloxan liikevaihtoarvio vuodelle 2017 on noin 800 t€. www.eloxa.fi

Aikaisemmat juttusarjan julkaisut:

0/24 Tellit, lellit, verot, korkojen korot…

1/24 Hulluko lähtee yrittäjäksi?

2/24 Logoa vaille valmis 

3/24 Yrittäjän rumba, samba ja tango

4/24 Asiakkaat elättävät yrittäjän 

5/24 Missä 10 vuoden päästä?

6/24 Yrittäjän runo

7/24 Yrittäjän euro on 45 senttiä

8/24 Puolet sulle, puolet mulle

9/24 Annetaan reipas yrittäjä ilmaiseksi

10/24 Yrittäjän tellit ja lellit

11/24 Yrittäjästä työnantajaksi 

12/24 Yrittäjän ystäväpiiri 

13/24 Veljellä töissä

14/24 Bisneksen ABC

15/24 Yrittäjä netin ihmeellisessä maailmassa

16/24 Villit Markkinat

17/24 Yrittäjän työkalut

18/24 Suvun voimalla markkinointia

19/24 Yrittäjäperhe A

20/24 Yrittäjäperhe B

21/24 Rakas yhtiökumppani

22/24 Yrittäjän polku -video